Kijk & Lees

Bekijk hier het parochieblad, de weekbrieven en alle alle livestreams
Live Stream

Lees

Parochieblad & Weekbrieven

Pastorale brief 54

Beste parochianen van de geloofsgemeenschap van Harlingen. Om te beginnen wens ik u en jou van harte een Zalig Nieuwjaar toe! Het wordt weer een spannend jaar waarin we hopen en bidden, dat we minder beheerst worden door de pandemie en dat we ons leren verhouden tot...

De samenleving heeft behoefte aan bodes van vrede

 Gepubliceerd: 20 december 2021  Laatst bijgewerkt: 21 december 2021 Met Kerst is het de gewoonte dat een van de theologen van Tilburg University een beschouwing schrijft. Dit jaar zet Jos Moons zijn visie uiteen over de kloof in de...

Bekijk

De laatste Live Stream

Lees

Columns

Over pastor Dorenda Gies

Op  1 mei 1969 ben ik geboren in Duiven in een warm gezin als jongste van twee dochters. Mijn vader had een raadgevend ingenieursbureau en mijn moeder was thuis en deed veel vrijwilligerswerk. Van jongs af aan ben ik door mijn ouders betrokken bij de activiteiten van de St. Remigiusparochie waar mijn ouders zeer actief waren. Als jongere heb ik op verschillende koren gezeten en raakte ik betrokken bij de voorbereiding van de liturgie. Daar liggen dan ook de wortels van mijn interesse in geloof en parochieel werk en mijn latere theologiestudie.

Happy New Year

Beste parochianen. Ik wens u mede namens het parochiebestuur alle geluk en gezondheid toe voor 2022. Ook dit jaar zullen ondergetekende en onze secretaris Sjoerd Hiemstra u maandelijks informeren over de bestuurlijke zaken in onze parochie. Vorig jaar hebben we een mooie start gemaakt en dit jaar gaan we voortvarend verder om onze parochie zo goed mogelijk te (be-) sturen in juiste koers naar een goede toekomst. Dat kan alleen slagen als we er samen voor staan en gaan!

Clemens van der Zwet,
vice-voorzitter

De samenleving heeft behoefte aan bodes van vrede

Met Kerst is het de gewoonte dat een van de theologen van Tilburg University een beschouwing schrijft. Dit jaar zet Jos Moons zijn visie uiteen over de kloof in de samenleving, de tegenstellingen bijvoorbeeld tussen oud en jong, wit en zwart, pro- en antivaxxers en hoe we die kunnen overbruggen. Jos Moons is werkzaam aan het departement van systematische theologie en filosofie van de Tilburg School of Catholic Theology.