(0n)betaalbaarheid van verwarmen van de kerken

Sterk stijgende energieprijzen leiden tot ander stookbeleid met gevolgen voor het vieringenrooster en plaats van vieren….. SituatieHet meerjarencontract die de parochie heeft gesloten met de energieleverancier loopt binnenkort af. We dienen bij ongewijzigd beleid...

Nieuws van het kerkbestuur

Beste parochianen, De scholen zijn weer begonnen, voor de meesten van ons zit de vakantie erop en ook voor onze parochie staat er weer een hoop te doen voor de bestuursleden, onze pastores en de vrijwilligers! Er is afgelopen seizoen (2021-2022) veel vergaderd, veel...

Wij zijn geestelijk rijk, maar geldelijk arm.

Onlangs keek ik naar een uitzending van de KRO. In een geloofsgesprek met Antoine Bodar, rector van de Friezenkerk in Rome, werd hem gevraagd naar rijkdom. “Wij zijn geestelijk rijk, maar geldelijk arm. We zijn afhankelijk van de gasten, de mede parochianen.”

Trouw: ‘Rooms-Katholiek Kerk staat er financieel slecht voor.’

Het overgrote deel van de rooms-katholieke kerken zit in de financiële problemen. Dat blijkt uit onderzoek van de krant Trouw. Bijna acht op de tien parochies staan in het rood en bij elkaar opgeteld leden de 640 parochies vorig jaar een verlies van 15 miljoen euro.

Onderweg digitaal en/of op papier

De jaarlijkse verliezen in de exploitatie van onze parochie nopen ons tot goed nadenken over onze inkomsten en uitgaven. Het drukken van de Onderweg brengt hoge kosten met zich mee: € 13.365,– per jaar. Een deel van deze kosten wordt betaald uit de advertentie inkomsten en vrijwillige bijdragen. Echter, dan nog kost het de parochie met 11 edities dit jaar € 8.230,–. Een grote kostenpost in onze parochie exploitatie. De jaarlijkse vrijwillige giften dekken bij lange na niet deze drukkosten. We moeten bezuinigen, daarom hebben we het volgende besloten per 1 januari a.s.: