Beste mensen van de geloofsgemeenschap van Harlingen

Vanochtend werden we wakker met het verbijsterende bericht dat Rusland daadwerkelijk Oekraïne is binnen gevallen.

Ons hart gaat uit naar de Oekraïners en alle mensen die geraakt worden door deze oorlog!

Bidden we dat er toch nog wegen naar vrede worden gevonden…

Vandaag sturen we u en jou, zoals beloofd, weer een Pastorale Brief.

In deze brief vind u alle informatie over de verruiming van de coronamaatregelen in de kerk.

Daarnaast kunt u nog even terugkijken naar de lezingen, overweging en gebeden van afgelopen zondag.

Met de kinderen kunt u alvast vooruit kijken naar de komende zondag.

We hebben weer een prachtig verhaal van Wim van Bussel, dat een lach op ons gezicht brengt.

U kunt in een artikel van John L. Allen (redacteur van de rooms-katholieke nieuwswebsite Crux) lezen hoe onze Katholieke Kerk al lang niet meer Westers is.

Daarnaast kunt u deelnemen aan een digitale vragenlijst van het Netwerk Katholieke Vrouwen, die is gemaakt in het kader van het Synodale Proces.

De resultaten hiervan zullen rechtstreeks naar Rome worden gestuurd.

We hopen dat deze brief u, naast alle nieuws in de wereld, ook meeneemt in het nieuws van onze kerk.

Ik wens u en jou, mede namens collega Marco Conijn alvast een goed weekend toe!

Hartelijke groet,

pastor Dorenda Gies