Beste parochianen en andere lezers,

Gisterenavond in Dronrijp en vandaag in Harlingen, Franeker en Sint Anna is het nieuws over het vertrek van pastor Dorenda Gies bekend gemaakt. De brief van vicaris-genraal P.H.H. Wellen werd voorgelezen.

Het parochiebestuur had gehoopt, dat we geen afscheid hadden hoeven nemen en een parttime functie met goede afspraken de oplossing zou kunnen zijn. We zijn verrast door de snelheid waarin alles nu gaat.

Het vertrek op korte termijn betekent een grote belasting voor onze pastoor Marco Conijn, We zullen in goed overleg zoeken naar oplossingen en ook van uw kant om begrip vragen. Dit vertrek van Dorenda heeft consequenties voor de gehele parochie organisatie vanaf januari 2024.

Dorenda, een grote verandering voor jou en ook een mooie nieuwe uitdaging. We gaan je missen, Het parochiebestuur wenst je een goed afscheid de komende weken. Dorenda heeft aangegeven in alle eenvoud afscheid te willen nemen tijdens de laatste viering in de verschillende geloofsgemeenschappen. Hierbij de data:

Zondag 19 november in Harlingen

Zondag 3 december in Franeker

Zaterdag 9 december in Dronrijp

Zondag 10 december in Sint Anna

Hieronder de volledige brief: