Beste parochianen van de geloofsgemeenschap Harlingen

Het nieuwe seizoen is weer gestart.

De meeste vakanties zijn voorbij, de kinderen gaan weer naar school en ook het kerkelijke seizoen is weer gestart. Aanstaande zondag geven we die start een feestelijk tintje door de eerste Jacobusdag, die dit jaar wordt georganiseerd door de locatieraad van Dronryp. Hopelijk zit het weer mee en mogen we elkaar tijdens de viering en daarna in gezellige sfeer ontmoeten.

In de Pastorale Brief kunt u lezen hoe u zich nu nog op kunt geven, als u dat nog niet hebt gedaan. In de zestigste Pastorale Brief vindt u weer het nodige leesvoer. Collega Marco blikt terug op de ontwikkelingen in onze maatschappij en kijkt vooruit naar de gevolgen daarvan. In de overweging gaat het over loslaten en goede fundamenten leggen.

Er is een extraatje in het kader van de Jacobusdag. De kinderen kunnen bouwen en er is een terugblik op het omgekeerd Huisbezoek op reis naar Vlieland. Wim van Bussel doet verslag van een prachtig geloofsgesprek bij de koffie. Mensen in Franeker worden uitgenodigd voor een Maaltijd van Verbondenheid en iedereen wordt uitgenodigd voor de Diocesane retraite in Thuine.

Tenslotte nog een verslag over het Synoderapport van de Nederlandse bisschoppen. Het is weer voldoende leesvoer en we hopen dat u, dat jij er in de drukte van het nieuwe seizoen wat inspiratie uit kunt halen.

Geniet ondertussen van de regen die alles weer groen maakt en de zon die tussendoor schijnt!

Hartelijke groet,

mede namens collega Marco Conijn,