Vredesvlag wappert vanaf Martinikerk Franeker

Tijdens de Vredesweek wappert vanaf de toren van de Martinikerk in Franeker de vredesvlag. Het is een van acties die plaatsvinden in het kader van Franeker voor Vrede.

Op woensdag 21 september wordt in de Doopsgezinde kerk aan de Hofstraat 1c een vredesdienst gehouden. De viering begint om 19.30 uur.

Op donderdag 22 september houdt oud-minister Jan Terlouw in de St. Franciscuskerk (Godsacker 11-13) de jaarlijkse Vredeslezing. Ook hier is de aanvang 19.30 uur. Entree is vrij.

Op vrijdag 23 september begint om 19.00 uur vanuit de Martinikerk (Breedeplaats) de vredeswandeling. Om 20.00 uur zingt in de Martinikerk zangeres Elke DeWall liedjes tegen de angst en voor de vrede. Ook hier is de toegang vrij.

Na afloop van alle activiteiten wordt er een collecte gehouden waarvan de opbrengst bestemd is voor het vredeswerk in Franeker.