Uitnodiging aswoensdagmaaltijd voor gezinnen

Wij willen jullie van harte uitnodigen deel te nemen aan de pannenkoekenmaaltijd voor het gehele gezin op woensdag (Aswoensdag) 1 maart in het parochiecentrum van  Harlingen.

De maaltijd zal bestaan uit pannenkoeken.  Heel vroeger was het tijdens de vasten niet toegestaan om melk, vetten en eieren te eten. Het is zonde om deze ingrediënten weg te gooien. Want laten dat nou net de ingrediënten zijn waar je heerlijke pannenkoeken mee maakt!

Daarom werd en wordt er nog steeds in veel landen op de dag voor de vasten een pannenkoeken dag gehouden.

Wij willen met deze maaltijd op Aswoensdag, voorafgaand aan de viering , de Vastentijd markeren. Met deze maaltijd geven we het startsein  voor de Vastentijd. De maaltijd begint om 18.00 uur.

Aansluitend gaan we om 19.00 uur met z’n allen in de kerk Aswoensdag vieren. Het is een familieviering voor jong en oud. Tijdens deze viering worden de palmtakjes van vorig jaar verbrand en krijgen we allemaal een askruisje uitgereikt.

Als jullie willen meedoen aan deze maaltijd met het hele gezin, dan kun je je opgeven via dit emailadres: tinekekingma57@gmail.com.

Ook opa’s en oma’s zijn van harte welkom.

We willen graag weten op hoeveel personen we kunnen rekenen, zodat we genoeg pannenkoeken kunnen bakken.

Tot ziens!

Werkgroep familievieringen