Provinciale Friese Kerkendag 2 oktober Harlingen

Op zondag 2 oktober 2016 is de historische binnenstad van Harlingen het decor van de provinciale Friese kerkendag. Op de provinciale kerkendag willen de kerken laten zien dat het kan christen te zijn - een mens van geloof, hoop en liefde - in onze huidige maat- schappij. In onze provincie zijn daar vele voorbeelden van. Het thema ‘bruggen’ ligt voor de hand vanwege het grote aantal bruggen in deze oude havenstad.

Voor de kerkendag roept dit thema het besef op dat het waardevol is in Christus met anderen verbonden te zijn en elkaar als gelovigen uit verschillende kerken en plaatsen te ontmoeten. Maar ook weten wij dat kerken geroepen zijn zich niet op een eiland terug te trekken maar bruggen over te gaan en bij te dragen aan de leefbaarheid, de gerechtigheid en de barmhartigheid in onze samenleving.

De Harlinger kerken stellen op 2 oktober hun deuren en harten open met mooie muziek, viering en ontmoeting, talrijke workshops en met medewerking van vele enthousiaste medewerkers. Natuurlijk kunt u met de auto naar Harlingen komen maar graag wijzen wij u op de mo-gelijkheid om met het openbaar vervoer te komen. Zowel de Grote Kerk als de Sint Michaƫlkerk zijn op redelijke loopafstand van bus- en treinstation bereikbaar.

Een hartelijk welkom aan iedereen die zin heeft  om erbij te zijn.

Kijk voor het programma en overige informatie op: www.friesekerkendag2016.nl