Kerst bij het KVG Harlingen

Kerst bij het KVG Harlingen

De laatste bijeenkomst van het Katholiek Vrouwen Gilde van 2016 stond in het teken van het komende kerstfeest.

De dames werden ontvangen in een sfeervol aangeklede zaal en welkom geheten door de voorzitter. Na een korte door het bestuur zelf gehouden kerstviering, welke in het teken stond van de rol van de vrouw, werd er nog een mooi verhaal verteld.

Daarna werd iedereen uitgenodigd om te genieten van een voortreffelijk verzorgd buffet, waar volop gebruik van werd gemaakt. Een van de leden vertelde  een hedendaags kerstverhaal over eenzame ouderen, wat doen we met opa en de rol van de diverse geloven die momenteel in ons land voorkomen. En natuurlijk ontbraken deze avond ook de traditionele kerstliederen niet.

De jeugdherinneringen aan de voorbereiding en de viering van het kerstgebeuren, die een van de leden op schrift had gezet en deze avond naar voren bracht, gaven vele blijken van herkenning. Er kwamen dan ook mooie gesprekken en anekdotes op tafel tijdens de nazit.

De opbrengst van de gehouden collecte komt dit jaar ten goede aan de Stichting Sammy voor kankeronderzoek.

Zoals gewoonlijk was het weer een gezamenlijke, warme en goed verzorgde avond waar een compliment voor de organisatie zeker op z'n plaats is!

Klaske Drost