Jan Terlouw en Elske DeWall te gast bij Vredesweek Franeker

Oud-minister Jan Terlouw en zangeres Elske DeWall zullen dit jaar hun opwachting maken tijdens de Vredesweek in Franeker Dat heeft de werkgroep ‘Franeker voor Vrede’ van de samenwerkende Franeker kerken bekendgemaakt. Het is dit jaar voor het eerst dat de kerken van Franeker tijdens de Vredesweek gezamenlijk naar buiten treden.

De Vredesweekactiviteiten beginnen op  woensdag  21 september met een Vredesviering in de Doopsgezinde kerk aan de Hofstraat 1c. De aanvang van de viering is 19.30 uur.

Op donderdag 22 september zal oud-minister Jan Terlouw de Vredesweeklezing houden in de Rooms-katholieke Sint Franciscuskerk aan de Godsacker 11-13. Jan Terlouw zal spreken over het thema ‘Vrede verbindt’ en daarbij de actuele vredes- en veiligheidssituatie in Europa onder de loep nemen. De aanvang van de Vredeslezing is 19.30 uur.

Op vrijdag 23 september zal er een Vredeswandeling gehouden worden door het centrum van Franeker die begint en eindigt bij de Martinikerk aan de Breedeplaats. De mars begint om 19.00 uur met een toespraak van burgemeester Van Zuijlen. Na de wandeling zal de Friese zangeres Elkse DeWall tijdens het Vredesconcert liedjes tegen de angst zingen in de Martinikerk.

Alle Vredesweek-activiteiten zijn door bijdragen van kerken, fondsen en de gemeente Franekeradeel gratis toegankelijk. Na afloop van elke activiteit zal er een collecte zijn voor het Vredeswerk in Franeker.