Bijbelgroepen weer van start

Dat katholieken nooit in de bijbel lazen is een protestant fabeltje. Ook Luther las, toen hij nog een katholieke augustijner monnik was, dagelijks uit de bijbel tijdens het koorgebed. Wel is het zo dat katholieken minder vertrouwd zijn met de bijbel. Gek genoeg kan dat een voordeel zijn voor mensen die oprecht in de bijbel geïnteresseerd zijn want je bent dan in de regel ook minder vooringenomen. Je weet, met andere woorden, niet allang wat er staat en wat er mee bedoeld wordt.

Voor zulke geïnteresseerde mensen zijn de bijbelgroepen bedoeld die in onze parochies worden gehouden. We hebben een middaggroep op de laatste maandagmiddag van de maand in het parochiehuis van Harlingen van 14.00-15.30 en een avondgroep in het parochiecentrum van Franeker op dezelfde dag van 20.00-21.30 uur. Beide groepen sluiten het seizoen af met een bijbelquiz.

De data voor de bijbelgroepen voor het komend seizoen zijn op maandag
26 september,
24 oktober (ipv 31 oktober),
28 november,
30 januari,
27 februari,
27 maart,
24 april,
29 mei.

Aan de bijbelgroepen zijn geen kosten verbonden, wel graag een bijbel meenemen. Opgave vooraf is niet nodig, regelmatige aanwezigheid is gewenst. Graag tot ziens in Harlingen of Franeker!

Sipke Draisma, pastor