Adventscarols in Michaƫlkerk Harlingen op zondagavond 27 november

Op zondagavond 27 november zingt de Ichthuscantorij Carols in het kader van de 1e adventszondag in  de Michaelskerk  te Harlingen om 19.00 uur. De toegang is gratis, er is een collecte bij de uitgang.

In Nederland zijn vooral de festivals of lessons and carols bekend geworden waarbij het accent voornamelijk ligt op muziek rondom kerst. Minder bekend is dat vrijwel elke Engelse kathedraal en College een zelfde soort dienst doet in de adventstijd, maar dan uiteraard vooral met muziek uit de tijd voor kerst,  de advent, waarbij men zich kan voorbereiden op de kersttijd. De Ichthuscantorij heeft al vele jaren in de Grote of Jacobijner Kerk van Leeuwarden een dergelijke dienst gezongen.  Dit jaar willen we een dienst organiseren in de plaats waar de Ichthuscantorij vandaan komt namelijk Harlingen.

De Ichthuscantorij is een van de meest ervaren koren op het gebied van de Engelse koortraditie. Gezongen wordt muziek van Malcom Archer, Praetorius, Mansz,  Dyson en Willcocks. De lezingen en carols worden afgewisseld met samenzang. U bent van harte welkom om u in deze bijzondere dienst voor te bereiden op kerst.