Actie Kerkbalans van start

Bisschop De Korte luidde op zaterdag 16 januari om 12.00 uur alle klokken van de Sint-Jozefkathedraal in Groningen. Zo luidde hij letterlijk de actie Kerkbalans in, een actie om binnen de kerk een financiële bijdrage op te halen. Dankzij Kerkbalans kunnen kerkgemeenschappen functioneren en hun maatschappelijke functie blijven vervullen. De actie Kerkbalans loopt van 17 tot 31 januari 2016.

De bisschop van Groningen en Leeuwarden, vraagt om aandacht voor het belang van de kerk: “In Nederland ontvangt de Kerk, anders dan in onze buurlanden, geen steun van de overheid. De gelovigen moeten zelf zorgen voor de voortgang van het kerkelijk leven.

De jaarlijkse actie Kerkbalans is voor de meeste geloofsgemeenschappen een belangrijke bron van inkomsten. Ik hoop dat veel katholieken en andere christenen in het noorden ook in 2016 hun verantwoordelijkheid zien én nemen.

Alleen met een gezond financieel fundament kunnen de parochies en kerkelijke gemeenten immers goed functioneren. Zo gaat de lof Gods door en kan concrete dienstbaarheid gestalte krijgen.”